Succé på scen och inlåst på parkering i snöstorm...

En galen vecka! Sjukt rolig. Tänk vad jag skulle ha gått miste om om jag inte vågat göra detta. I vanlig ordning så hängde allt på det berömda håret inför torsdagens företagsjobb. Eftersom att barnen varit sjuka så låg vi galet efter i planeringen. Företagets egen låt, som jag varit med och skrivit skulle bli klar, min nya låt "Dance with me" (Co-write med Andreas Aleman) behövde både stämmor och produktion av backtrack. Som tur var hade jag min trogna vän Sophie Conte med mig på kör och gitarr och begåvade Elena som tidigare körat bakom mig i ABBA-bandet ställde också upp på kort varsel. De fick materialet bara några dagar innan. Jag var själv också tvungen att lära mig låtarna. De satt knappast som en smäck på releasen i början av feb och nu skulle jag sätta två låtar till. Det var en bra chans att få in fler företagsgig som Elinda så det var tvunget till att bli bra.

Vi hinner. Micke drar ut den sista filen på en sticka ca 2 min innan jag sätter mig i bilen för att hämta upp brudarna och sen köra en och en halv timme utanför Sthlm i snöstormen. Vi råkar såklart ut för en olycka på vägen och sladdar in på hotellets personalparkering tio minuter efter att soundcheck skulle ha börjat. Men det är proffs på plats och allt går snabbt och smidigt. Giget blir en succé. Ljusshowen är grym och min logga är både bakom mig och på båda långsidorna i lokalen. Publiken står upp redan i första låten och dansar spontant genom alla tre låtar. Jag får ett lyckorus då jag känner att detta faktiskt kommer funka. Folk gillar det! Trots att de aldrig har hört låtarna innan.

IMG_0668 IMG_0668

Glada kramar vi om varandra och packar ihop. Elena har bråttom till ett tåg så vi ger oss ut i snöstormen igen. Väl vid bilen inser vi att de har stängt och låst grindarna till parkeringen. Skit också. Jag springer tillbaka till hotellet och ber dom öppna grindarna. "Vilka grindar?", får jag till svar. Inser direkt att detta inte är bra. Efter viss förvirring förstår jag att vi har ställt oss på fel personalparkering när vi sladdade in i snöstormen. En sjukt missvisande skylt lurade oss. Nu står vi alltså på badhusets parkering, som stängde för tre timmar sedan! Lovely! Vi letar febrilt efter kontaktpersoner, vaktmästare mfl utan framgång. Väcker nån stackare som visade sig inte ha ett dugg med badhuset att göra.

Tillslut får vi tag på larmbolaget som inte alls förstår vart vi är och om de överhuvudtaget har nyckel till parkeringen, men efter en dryg timmes förvirring kommer en trevlig tjej, nyckeln passar och vi är plötsligt fria. På vägen hem kom jag på att BAM släppts vid midnatt så då poppade vi på hög volym. Kom i säng kl 2 och skulle såklart upp igen kl 6 med barnen. ;-P 
Även fredgen blev en lång dag. BAM skulle ut i alla kanaler och sen var det föräldrarmedverkan på förskolan på em och sen fredagsmys m familjen.
Ok, lördag: på det igen, treårskalas för släkten. Vi fick ju ställa in helgen innan när Alex kräktes. Städa, handla och piffa. Men det blev sååå mysigt. Trots att jag var helt slut så var det kul att träffa alla och många stannade och hade Mellomys på kvällen också. Barnen dansade som galningar och hade eget disco efteråt. Min bror har barn i samma åldrar och jag njuter verkligen av att se hur de hittar varandra. Minns själv hur det var när jag var liten. Hur pulsen steg med känslan av samhörighet. 

Fotograf: Peter Werner Fotograf: Peter Werner

JA men på söndagen var det dags igen. Ingen rast och ingen ro! Upp kl 6:30 och iväg till båtmässan för det coola eventet fixat av nätverket "She - Captain". Sophie var med igen och vi träffade producentens man på plats. Han var trummis och tog med sin cajon (en liten låda som man trummar på och får ut olika ljud). Vi synkade oss snabbt och spelade små vinjetter när varje talare blev presenterad. Jag agerade även sidekick till Anna och bidrog med mina erfarenheter av båtlivet. Sen sjöng jag min låt "Superwoman" vilken passade som en smäck där bland alla dessa coola tjejer som testkör motorbåtar och ger sig ut på jordenruntseglingar mm. Efter lunchen gjorde jag en längre konsert med "Dance with me", "Don't wanna know" och "BAM". Det var väldigt uppskattat och inspirerande.

Hann även med en snabb radiointervju hos Skärgårdsradion ute på mässan när jag packat ihop. Avslutade dagen med att kidnappa min fina kusin som fyllt 30 och avnjuta en fantastisk måltid tilllagad av min fina moster, tillsammans med syskon och kusiner. Dock utan barn vilket gav utrymme för lite djupare diskussioner. Sånt gillar jag!
Tar nu på mig skivbolagskepsen och sätter mig framför datorn. Hur sprider jag musiken bäst? Vem ska jag kontakta och klassikern "Vart är vi på väg?".

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln