Ensam är inte stark!

Foto: Malin Kernby Foto: Malin Kernby

Utan ett stort skivbolag bakom mig är jag utlämnad till er. Mina fina vänner, kollegor och fans. Utan er kommer jag ingenvart. Det är både läskigt och samtidigt väldigt häftigt. För om jag skulle lyckas, eller "när" jag lyckas hör jag min man rätta mig..;), så är det faktiskt helt tack vare Er alla!
Nu har vi äntligen satt ett datum för release för uppföljaren till "Superwoman". Den heter "Baam" och har mer energi och mer hitfaktor enligt mig och även många andra som lyssnat. Superwoman var perfekt att starta med för den är en easylisteninglåt och feelgoodlåt som många har tyckt om. Den växer för varje lyssning och har ett tydligt budskap som kommer gå som en röd tråd genom hela albumet "Superwoman" som vi släpper successivt. Men nu ökar vi tempot!

Foto: Lars Lindberg Foto: Lars Lindberg

Men alltså!! Detta är så sjukt spännande! Det är som att vara prao på 2018-talet. Jag lär mig nya saker om dagens musikbransch varje dag. Jag har nu insett vikten i att ha många följare på sin artistsida på Spotify. Det verkar vara den absolut viktigaste nyckeln till att få Spotify att vilja sprida låten i sina kanaler. Nr 2 verkar vara att komma med i så många spellistor som möjligt. Både folks privata listor och större listor med många följare. Dessa två faktorer styr Spotifys logaritmer och ger artisten förtur. Därför ber jag nu alla er som vill hjälpa mig på vägen i mitt till synes omöjliga projekt om hjälp. Som sagt, utan er är jag ingenting! Så enkelt är det. Nu på fredag nästa vecka lämnar vi in låten till Spotify och under tre veckor har de möjlighet att lyssna på den och förhoppningsvis vilja ta upp den i sina New Music Friday listor. Superwoman lyckades ju trots att det var mitt första släpp nästla sig in på både Islands och Finlands listor vilket tydligen är väldigt ovanligt med första låten. Men nu vill jag in på Sveriges lista! Här ovan ser ni en liten guide. En av mina reskompisar i Chamonix var snäll och gjorde denna för alla i vårt resesällskap så jag snor den nu till er. Del 1. Sök på Elinda på Spotify, klicka på artisten, Klicka på följ. Del 2. Lägg in Superwoman i era spellistor och låt den ligga där till Baam har släppts i mitten av mars. Jag förstår att ni alla har fullt upp med ert men för er som vill hjälpa mig så vet ni nu hur ni bäst gör det. Små saker som i sin helhet gör riktigt stor skillnad och betyder oerhört mycket för mig. <3 

Denna vecka har det varit girlpower i studion. Jag har skapat musik åt ett företag på uppdrag av Redpipe Studios tillsammans med begåvade Alice Petz. Alice som även med och producerar och skriver på mitt soloprojekt är grym så det har varit superkul. På måndag blir det åter fokus på Elinda, så hon inte känner sig bortglömd. ;-) Ha en magisk helg! Det ser som om solen kommer skina på oss iaf. Vi ses snart igen. Stora kramar och ett BAMSESTORT TACK för all hjälp och pepp på vägen!

Kommentera gärna:

Senaste inläggen

Senaste kommentarer

Bloggarkiv

Länkar

-

Etikettmoln