Elinda_NoBackg

Artikel i Mitt i Värmdö

Elinda släpper debutplattan ”Superwoman”
Elinda. 
PUBLICERAD 4 JANUARI 2018, KL. 17:15
Värmdösångerskan Elinda har släppt sin debutplatta: "Superwoman".
Allt är inspelat i hennes studio i Fruvik, och bakom plattan står idel Värmdöbor.
– Bra med begåvat folk i närheten, säger Elinda.
Värmdöbon Elinda, som egentligen heter Linda Östergren Frithiof, är sångerska, dansare och låtskrivare.
– De det finns många Linda på Spotify, snodde jag min dotter Emelies första bokstav och satte framför mitt, säger Elinda.
Nu har hon släppt sin första debutplatta ”Superwoman”. Det blir startskottet för en solokarriär efter flera år som showartist och körsångare bakom kända artister.
Dags att kliva fram
Hon har stått på scen sen hon var 15 år och hunnit medverka i många olika stora showproduktioner både i Sverige och utomlands och även körat bakom kända artister som Magnus Uggla, Markoolio, E-type, Charlotte Perelli, Shirley Clamp med flera. 
I ett pressmeddelande beskriver hon vad titeln betyder för henne:
– Vi har alla en Superwoman inom oss när vi varje dag strävar framåt. Vi faller för att sen resa oss upp igen och fortsätta. Jag sjunger till alla ensamstående mammor, kvinnor i styrelserummen eller mobbade tjejen i klassen med flera. Alla kvinnor som gör sin grej i motvind. Jag kanske skriver en låt som heter Superman också men just nu vill jag stärka alla kvinnor i sina kamper.
Startade eget skivbolag
I höstas startade Elinda och hennes man skivbolaget Breaking Records.Tillsammans har de fem barn och de små hänger ofta med på allt från fototagningar till studioinspelningar, när det inte finns någon annan lösning.
Övriga medverkande Värmdöbor på plattan är, förutom Elindas man Mikael Frithiof är Andreas Aleman och Johan Landqvist.
Hela debutplattan spelades in i hennes studio i Fruvik. Fotograf är grannen Jens Kristensson och för omslaget står Magnus Otto Ottosson i Gustavsberg för.
LINDA DAHLIN
linda.dahlin@mitti.se
4 januari 2018, kl. 17:15