Elinda började som dansare på Lasse Kühlers dansskola där hennes sångröst blev upptäckt och hon fick huvudrollen i deras uppsättning av Cabaret.
Hon åkte utomlands för att underhålla hotellgäster på Gran Canaria och snart var hon även med och producerade dessa shower runtom i Europa. Strax därefter blev hon erbjuden jobb på Golden Hits (Wallmans nöjen), samtidigt som hon gick Balettakademiens yrkesdansarlinje. Även som leadsångerska i ett internationellt band på kryssningsbåtar hanns med innan hons snart blev erbjuden updraget som showkoordinator/showansvarig på Wallmans Salonger i Malmö.
Linda fortsatte sedan att jobba även på Wallmans i Stockholm och så småningom som  showartist runt om i hela landet med "Wallmans på turné". Karriären var nu igång!

Magnus Uggla kom till Wallmans och handplockade Linda och Jenny Pettersson (numera känd som "Velvet") som solist, kör och dansare till sin stora sommarturné. Året efter åkte tjejerna även med som körsångerskor på Markoolios utsålda sommarturné.
Våren år 2000 fick Linda en ensembleroll i musikalen "RENT" på Göta Lejon.
Hösten därpå 2001 övertog hon den kvinnliga huvudrollerna från Sarah Dawn Finer.
2002 spelade hon i musikalen Greta Garbo på Oscarsteatern.
2003-2006 frilansade hon som sångerska för många olika produktioner på olika typer av företagsevent i Sverige och utomlands. Detta innebar bla körande bakom flertalet artister  som Lutricia Mc Neil, E-type, Shirley Clamp, Martin Stenmarck, Charlotte Perelli mfl.
2007 föddes sonen Jonathan vilket innebar att hon drog ner på takten, men fortsätter hela tiden jobba som frilansartist.
2008 går Linda med i frivilligorganisationen "Fältartisterna" där Sveriges musikaliska elit samlas och utbildas för att underhålla militärer både i Sverige och på mission utomlands.
2009 är Linda med och bildar "Absolute Sweden" som med internationell känd svensk musik underhåller på lokaler som Stadshuset, Vasamuseet, Modernamuseet, Operaterassen mm. Allt framfört med en akustisk sättning.

Elinda vill alltid nyfiket hitta nya sätt att utveckla sitt artisteri och spelar under åren med bl. a. med Johan Stengårds storband, Johans Stengårds Jazz Big Band, tjejbandet Moneypennies, Kultur i Vården, "Ingemansland" en musikal på turné i Bosnien och Kroatien. LC Grace på turné med svensk musik i Ryssland.

2012 är Linda delaktig i bildandet av "The original band - The ABBA tribute". Där flertalet av de musiker som spelade med ABBA på skivor och turnéer, som fortfarande spelar aktivt, går samman och bildar ett eget tributeband. Elinda blir erbjuden rollen som "Agneta" och  ansvarar för casting och del av korreografin av de övriga bandmedlemmarna, kören och dansarna.
"The original band" gör framträdanden i Sverige och ett antal turnéer i Kina. Bl.a. medverkar de i en stor TV-sänd nyårsshow i Kina (ca 100 miljoner tittare). 
Vintern 2016 släppte bandet en skiva med Norrköpings symfoniorkester och de gjorde en stor konsertturné i Sverige.
Jan 2017 avslutades Sverigeturnèn med en fullsatt konsert i Berwaldhallen med Norrköpings Symfonisymfoniorkester. Detta blev också den sista spelningen Elinda gjorde med The Original Band - The Abba tribute. 
Linda väljer nu att satsa på eget material som i skrivande stund produceras. Detta projekt görs ihop med några av Sveriges vassaste musiker.