Elinda började som dansare på Lasse Kühlers dansskola där hennes sångröst blev upptäckt och hon fick huvudrollen i deras uppsättning av Cabaret.
Hon åkte utomlands för att underhålla hotellgäster på Gran Canaria och snart var hon även med och producerade dessa shower runtom i Europa. Strax därefter blev hon erbjuden jobb på Golden Hits (Wallmans nöjen), samtidigt som hon gick Balettakademiens yrkesdansarlinje. Hon frontade även ett internationellt band på kryssningsbåtar en period innan hon blev erbjuden updraget som showkoordinator/showansvarig på Wallmans Salonger i Malmö. Hemlängtan förde henne hem till Wallmans i Stockholm och så småningom som  showartist runt om i hela landet med "Wallmans på turné".
Karriären var nu igång!
Under denna period skriver Elinda musik tillsammans med bl.a Leif Larsson (låtskrivare och producent på bl.a skivan Rythm and Blond med Louise Hoffsten. En av låtarna väljer Björn Skifs att ta med på hans comebackalbum "Back on track".
Magnus Uggla kom till Wallmans och handplockade Elinda och Jenny Pettersson (numera känd som "Velvet") som solist, kör och dansare till sin stora sommarturné. Året efter åkte tjejerna även med som körsångerskor på Markoolios utsålda sommarturné.
Våren år 2000 fick Elinda en ensembleroll i Sverigepremiären av musikalen "RENT" på Göta Lejon. Hösten därpå 2001 övertog hon den kvinnliga huvudrollen "Joanne" från Sarah Dawn Finer.
2002 spelade hon i musikalen Greta Garbo på Oscarsteatern.
2003-2006 frilansade hon som sångerska för många olika produktioner på olika typer av företagsevent i Sverige och utomlands. Detta innebar bla körande bakom flertalet artister  som Lutricia Mc Neil, E-type, Shirley Clamp, Martin Stenmarck, Charlotte Perelli mfl.
2007 föddes sonen Jonathan vilket innebar att hon drog ner på takten, men fortsätter hela tiden jobba som frilansartist i studio och på scen.
2008 går Elinda med i försvarets frivilligorganisation "Fältartisterna" där Sveriges musikaliska elit samlas och utbildas för att underhålla militärer både i Sverige och på mission utomlands.
2009 är Elinda med och bildar "Absolute Sweden" som med internationell känd svensk musik underhåller på lokaler som Stadshuset, Vasamuseet, Modernamuseet, Operaterassen mm. Allt framfört med en akustisk sättning.

Elinda fortsätter skriva musik när tid finns. Nu med pianist och låtskrivare Anders Borgius och en av låtarna släpps bl.a till Baywatch stjärnan David Hasselhoff.

Elinda vill alltid nyfiket hitta nya sätt att utveckla sitt artisteri och spelar även under åren bl.a med Johan Stengårds storband, Johans Stengårds Jazz Big Band, tjejbandet Moneypennies, Kultur i Vården, "Ingemansland" en musikal på turné i Bosnien och Kroatien. LC Grace på turné med svensk musik i Ryssland och många mindre projekt.

2012 är Linda delaktig i bildandet av "The original band - The ABBA tribute". Där flertalet av de musiker som spelade med ABBA på skivor och turnéer, som fortfarande spelar aktivt, går samman och bildar ett eget tributeband. Elinda blir erbjuden rollen som "Agneta" och  ansvarar för casting, korreografi och till viss del även manus.
"The original band" gör framträdanden i Sverige och ett antal turnéer i Kina. Bl.a. medverkar de i en stor TV-sänd nyårsshow i Kina (ca 100 miljoner tittare) och våren 2016 släpper de en skiva med Norrköpings symfoniorkester. Vintern 2016 gjorde de en stor konsertturné i Sverige som avslutades i januari 2017 med en fullsatt konsert i Berwaldhallen med Norrköpings Symfonisymfoniorkester. Detta blev också den sista spelningen Elinda gjorde med The Original Band - The Abba tribute. 
Elinda väljer efter det istället att satsa på en solokarriär med eget material i ett projekt som görs ihop med några av Sveriges vassaste musiker. 

Första singeln "Superwoman" finns ute nu!!