En galen vecka! Sjukt rolig. Tänk vad jag skulle ha gått miste om om jag inte vågat göra detta. I vanlig ordning så hängde allt på det berömda håret inför torsdagens företagsjobb. Eftersom att barnen varit sjuka så låg vi galet efter i planeringen. Företagets egen låt, som jag varit med och skrivit skulle bli klar, min nya låt "Dance with me" (Co-write med Andreas Aleman) behövde både stämmor och produktion av backtrack. Som tur var hade jag min trogna vän Sophie Conte med mig på kör och gitarr och begåvade Elena som tidigare körat bakom mig i ABBA-bandet ställde också upp på kort varsel. De fick materialet bara några dagar innan. Jag var själv också tvungen att lära mig låtarna. De satt knappast som en smäck på releasen i början av feb och nu skulle jag sätta två låtar till. Det var en bra chans att få in fler företagsgig som Elinda så det var tvunget till att bli bra.

Vi hinner. Micke drar ut den sista filen på en sticka ca 2 min innan jag sätter mig i bilen för att hämta upp brudarna och sen köra en och en halv timme utanför Sthlm i snöstormen. Vi råkar såklart ut för en olycka på vägen och sladdar in på hotellets personalparkering tio minuter efter att soundcheck skulle ha börjat. Men det är proffs på plats och allt går snabbt och smidigt. Giget blir en succé. Ljusshowen är grym och min logga är både bakom mig och på båda långsidorna i lokalen. Publiken står upp redan i första låten och dansar spontant genom alla tre låtar. Jag får ett lyckorus då jag känner att detta faktiskt kommer funka. Folk gillar det! Trots att de aldrig har hört låtarna innan.

IMG_0668 IMG_0668

Glada kramar vi om varandra och packar ihop. Elena har bråttom till ett tåg så vi ger oss ut i snöstormen igen. Väl vid bilen inser vi att de har stängt och låst grindarna till parkeringen. Skit också. Jag springer tillbaka till hotellet och ber dom öppna grindarna. "Vilka grindar?", får jag till svar. Inser direkt att detta inte är bra. Efter viss förvirring förstår jag att vi har ställt oss på fel personalparkering när vi sladdade in i snöstormen. En sjukt missvisande skylt lurade oss. Nu står vi alltså på badhusets parkering, som stängde för tre timmar sedan! Lovely! Vi letar febrilt efter kontaktpersoner, vaktmästare mfl utan framgång. Väcker nån stackare som visade sig inte ha ett dugg med badhuset att göra.

Tillslut får vi tag på larmbolaget som inte alls förstår vart vi är och om de överhuvudtaget har nyckel till parkeringen, men efter en dryg timmes förvirring kommer en trevlig tjej, nyckeln passar och vi är plötsligt fria. På vägen hem kom jag på att BAM släppts vid midnatt så då poppade vi på hög volym. Kom i säng kl 2 och skulle såklart upp igen kl 6 med barnen. ;-P 
Även fredgen blev en lång dag. BAM skulle ut i alla kanaler och sen var det föräldrarmedverkan på förskolan på em och sen fredagsmys m familjen.
Ok, lördag: på det igen, treårskalas för släkten. Vi fick ju ställa in helgen innan när Alex kräktes. Städa, handla och piffa. Men det blev sååå mysigt. Trots att jag var helt slut så var det kul att träffa alla och många stannade och hade Mellomys på kvällen också. Barnen dansade som galningar och hade eget disco efteråt. Min bror har barn i samma åldrar och jag njuter verkligen av att se hur de hittar varandra. Minns själv hur det var när jag var liten. Hur pulsen steg med känslan av samhörighet. 

Fotograf: Peter Werner Fotograf: Peter Werner

JA men på söndagen var det dags igen. Ingen rast och ingen ro! Upp kl 6:30 och iväg till båtmässan för det coola eventet fixat av nätverket "She - Captain". Sophie var med igen och vi träffade producentens man på plats. Han var trummis och tog med sin cajon (en liten låda som man trummar på och får ut olika ljud). Vi synkade oss snabbt och spelade små vinjetter när varje talare blev presenterad. Jag agerade även sidekick till Anna och bidrog med mina erfarenheter av båtlivet. Sen sjöng jag min låt "Superwoman" vilken passade som en smäck där bland alla dessa coola tjejer som testkör motorbåtar och ger sig ut på jordenruntseglingar mm. Efter lunchen gjorde jag en längre konsert med "Dance with me", "Don't wanna know" och "BAM". Det var väldigt uppskattat och inspirerande.

Hann även med en snabb radiointervju hos Skärgårdsradion ute på mässan när jag packat ihop. Avslutade dagen med att kidnappa min fina kusin som fyllt 30 och avnjuta en fantastisk måltid tilllagad av min fina moster, tillsammans med syskon och kusiner. Dock utan barn vilket gav utrymme för lite djupare diskussioner. Sånt gillar jag!
Tar nu på mig skivbolagskepsen och sätter mig framför datorn. Hur sprider jag musiken bäst? Vem ska jag kontakta och klassikern "Vart är vi på väg?".

Läs hela inlägget »

Planerar för fullt inför mitt gig på Båtmässan "Allt för sjön" denna söndag. Ett coolt event och det ska bli superhäftigt att agera sidekick till den fantastiskt begåvade och drivna Anna Mourou Lange på scenen och även framföra fyra av mina egna låtar. Jag har dessutom ett företagsgig där jag framför tre egna låtar denna vecka. Det börjar bli på riktigt! Jag känner hur det ger ny energi och piggar upp i sjukstugan vilket verkligen behövs. Idag var jag på väg att slänga alla barnen på soptippen...

Det har ju varit full fart och mycket fokus på barnen under sportlovet. Vi har lekt i snön, lagt pussel och spelat kort. Mickes barn var hos sin mamma denna vecka så det var bara mina tre biologiska barn. Vi tog en kryssning med Birka Cruises vilket alla barnen uppskattade. Jag och Jonathan tog en egen hytt för att få lite egentid också. Tyvärr insjuknade han på natten och blev sängliggandes på vägen hem och resan slutade med att vi spenderade 3 timmar på akuten. Men han var ok. Bara haft otur med många infektioner på raken. De små var däremot på gång och skulle absolut vara med på "Open stage" som anordnades på båten. Alla barn som ville var välkomna med sitt bidrag. Alex och Emelie var laddade och skulle sjunga Marcus och Martinus låt "Elektrisk" men väl på scenen fick de scenskräck och det slutade med att mamman stod med två mickar i handen och hade två barn hängandes i byxbenen och ansiktena inkurade i knävecket... Ja ja, det kan hända den bästa. Väl i hytten igen så både dansades det och sjöngs för fulla muggar. Tack mina älsklingar! <3

I fredags var alla på benen igen och Emelie fyllde 3 år. "Nu är jag en stor tjej", sa hon säkert tio gånger den dagen. Plötsligt kunde hon lägga alla stora pussel själv och verkade ha vuxit några cm. Som jag brukar säga: It's all in your head!

Avslutade sportlovet med att åka på bio med Jonathan. Köpte biljetterna i förväg och väl på plats 17:45  inser vi att jag lyckats köpa biljetter till rätt film men till en biograf på andra sidan stan, som började 16:30... Lyckligtvis så hade de outnyttjade handikappsplatser som vi fick ta. Med min trötta hjärna passade det ganska bra för när vi sen kom fram till lägenheten vi skulle låna och sova i över natten så hade jag inga nycklar. Hade visst glömt att jag lånat ut dom vid tillfälle och inte fått tillbaka. Mother of year- nominee: Linda Frithiof!! Lyckligtvis återigen kunde vi åka till min bror och hann precis se Andra chansen tillsammans och fick till Jonathans lycka även låna deras gästrum och sova över. Slutet gott allting gott! Ja om man bortser från att Alex kräktes därhemma och dagen släktkalas för Emelie fick ställas in, Men ändå... ;-)

Läs hela inlägget »

Sakta börjar krafterna återvända men jag hostar fortfarande och mår illa som om jag vore gravid. I hope not. Fem barn räcker! Beach 2018 blir inget större problem som det ser ut just nu iaf efter en veckas ofrivillig fasta;-) I fredags tog jag mig iaf utanför dörren för jag var tvungen att åka till militärens högkvarter inne i  stan på en säkerhetsutvärdering.

Snodd från Aftonbladet.se Snodd från Aftonbladet.se

På skakiga ben letade jag mig fram i kylan. Insåg att min hjärna inte riktigt var med mig och stod som en fågelholk och försökte febrilt minnas vad vakten hade sagt för vägbeskrivning. Gå in på kortsidan var allt jag mindes och tillslut var det en vänlig människa som konstaterade min förvirring och hjälpte mig rätt, in genom entrén på långsidan(!). Inte många rätt mao. ;-)
De ville utröna om jag var en säkerhetsrisk för våra trupper inför kommande utlandsmission. Det var en spännande upplevelse. Lite som "Men in black" var det någon som sa. För mig var det mer som en blinddate med sjukt intima och direkta frågor om precis allt. Min uppväxt, min ekonomi, familj, relation, skelett i garderoben och om jag gjort något olagligt. Jag var lite orolig att all mina många vänner på Facebook från hela världen skulle ställa till med problem men de verkade vana att utvärdera artister så det gick långt bättre än förväntat. En intressant erfarenhet rikare. Inte varje dag man får bli eskorterad till toaletten.

I lördags sken solen så vackert över viken så jag var bara tvungen att ta mig ut med barnen. Det gick över förväntan och var magiskt skönt att känna hur krafterna var på väg tillbaka. Tänk att man alltid blir som ett barn i en pulkabacke. 

Snodd från Allers.se Snodd från Allers.se

På kvällen var det dags för Mello. Barnen vill se och jag är alltid lite nyfiken. Detta år har varit lite konstigt, med risk för att låta som "surt sa räven" men det har varit många märkliga bidrag och ett år då man lätt har kunnat satsa pengar på vem som ska vinna varje deltävling då det varit så oerhört stor skillnad i kvalitet. Igår funderade jag och Micke på allvar om de verkligen ens har lyssnat på våra låtar... Fattar inte hur de tänker iaf. Men jag gillade Mariette. Skulle gissa att hon kan vinna finalen. Som vanligt är många av mina vänner med på de vinnande bidragen. Dea körar bakom Mariette och Anna-Lena körar på scen med Rolandz som iaf hade ett välproducerat nummer. Jag tror annars min kompis Lars körar på 8 av 10 bidrag i finalen. Han får en hektisk kväll den 10:e. ;-) Blir spännande att se om han får stå på scen nån gång. Tycker det är lite B att de ska gömma sig bakom hela tiden. Ofta bidrar de till halva soundet där bakom. Ja.. branschen är som den är.

Igår tog vi oss ut på pokemonjakt. Japp, i tio minusgrader gick vi och frös fingrarna av oss. Vad gör man inte för sina barn. Återigen uppfriskande att röra på sig igen iaf.
Sen kom våra fina grannar över. Vi fikade och mumsade våfflor och behövde bolla lite idéer till omslaget till singeln BAM. Ja, jag har velat lite i stavningen då vi i Sverige gärna skriver Baaam med två eller tre a, men när jag bollade detta med mina utländska vänner så fattade de inte alls vad det var. Så nu har vi landat i ett"a". Som i det engelska ordet för pang. Hoppas att det blir rätt nu så folk kan stava till det.
Men vi behövde ett nytt omslag. Jag älskar omslaget till Superwoman och "BAM" blir ju singel nr 2 på det albumet. Men det är viktigt när vi kommunicerar att folk kan se skillnad på låtarna så då blev det att snickra nytt. Vi var alla överens om att det vore coolt med en stämpel men behövde bolla viken typ av bild. Jens Kristensson tog så himla fina bilder inför Superwoman så vi hade iaf många att välja mellan. Hoppas att ni gillar resultatet. Släpper det om nån vecka och låten "BAM" kommer släppas den 9:e mars.. Ska bli oerhört roligt att se hur den tas emot av både fans och Spotify. Jag gillar den skarpt! Ta hand om er och håll er friska. <3

Läs hela inlägget »

Det är som det är och blir som det blir. Vi faller som bowlingklot. Dagen efter jag blev sjuk kom även äldsta sonen hem från en övernattning med över 40 graders feber. Det var bara att gilla läget. Johan Landqvist, låtskrivare och producent, känd från bla Så ska det låta och Viktoriadagen, skulle komma på lördagen. Planen var att sätta sista mixen på nästa singel "Baam" men eftersom jag var helt nockad så kunde inte ens Micke gå ut ensam för då var det ingen som passade barnen, så det var bara till att ställa in. Sjukt frustrerande eftersom jag verkligen vill släppa den typ nyss. Bara att gilla läget. Jag och sonen bäddade ner oss tillsammans och låtsades att vi var på Birka Cruises och istället låg och slappade i hytten. Det var min sons idé. Det är ju typ samma sak mamma, vi har en butler (Micke) som passar upp på oss och stökiga grannar i hytten bredvid, (småsyskonen). Livet blev iaf lite roligare och vi kunde skratta lite mitt i eländet.

På måndagen var planen att åka och lyssna när Adrian Davinski, den tredje låtskrivaren till Superwoman, skulle spela in riktiga stråkar till den akustiska versionen av samma låt. De fick klara sig själva och gjorde så helt galant. 58 spår inspelade! Sånt gör mig glad. När det går framåt. Ännu gladare blev jag idag när Landqvist äntligen kom. Jag var pigg nog att förflytta mig ner till vardagsrummet och passa min sjuka son som nu även fått sällskap av lillasyster. Feber och hosta, trötthet och ont i kroppen precis som vi andra haft.  Men nu kunde Micke och Johan äntligen få till några timmar i studion och slutföra "Baam". Har inte hört resultatet än men av de lyckliga minerna på dom båda att dömma så blir det riktigt bra.

Tittar ut genom fönstret. Solen skiner. Hade gärna åkt pulka med barnen idag. Längtar som en galning efter våren. Vill bli frisk, komma igång och träna, få lite sol på ansiktet och hitta tillbaka till energin igen. Skapa mer musik! Denna period av tvångsvila har nog varit hälsosam för min hjärna som har gått på högvarv dygnet runt under en lång period. Nu har jag bara legat och stirrat in i väggen eller ut genom fönstret. Inte ens orkat läsa en bok eller titta på TV. Det är nyttigt att bli riktigt uttråkad. Då föds kreativiteten på nytt. Ska bara låta kroppen förstå att jag vilat färdigt nu... Hallå... Jag är klar nu! Jo, alltså, HALLÅÅÅÅ, JAG ÄR KLAR NU!!!

Läs hela inlägget »

Plötsligt säger kroppen STOPP! Barnen har varit sjuka i omgångar, låten måste bli klar samtidigt som ett par andra deadlines hänger över oss. Stora beslut ska fattas och rätt var det är drar kroppen själv i bromsen. Jag har varit trött och lite lättirriterad i ett par dagar och nu förstår jag varför. Ligger nu nedbäddad och dricker honungsvatten. Det blev tydligt redan igår när jag jobbade i studion och kände hur energin rann ur mig.

Jag insåg att det skulle bli tungt att giga senare på kvällen. Men jag höll ihop. Det var en företagsfest för RFSU och när vi satt i logen och sminkade oss dök det plötsligt upp diverse vandrande kondomer ur ingenstans. En kollega var snabb med kameran. De hade egna fläktar i varje dräkt som blåste upp dom så de slokade lite till och från. Det piggade upp! En annan frisk fläkt som gjorde min kväll var en fantastiskt kreativ gäst utklädd till räka. "Jag har packat kondomer i 20-år, hur kul e det?" Då måste man ha kul efter jobbet, resonerade hon när hon stolt visade upp alla kosymer hon suttit och gjort på kvällarna till kvällens surprise, ett Edvard Blom-framträdande. Fantastiska kreationer gjorda av gardiner och filtar.

På natten kände jag hur febern steg. Innan jag somnade letade jag efter den nya remixen av Superwoman som skulle släppas kl 00:00 idag, utan framgång. På morgonen, efter noggrannt sökande, hittade jag den, men på en helt ny profil. Suck! Osäker på om länken skulle förändras eller ej har jag inte spridit den ännu utan avvaktat besked från Spotify. Det är mycket med det tekniska. Jag tänker att man bara ska kunna släppa en låt och sen rullar det. Tydligen inte. Med lite skön feberyra har jag försökt förstå mig på hur det funkar. Samtidigt som jag spelar "finns i sjön" och lägger pussel. Det är så man bara skrattar åt det hela. Jag menar: Where is the glamour??? ;-) Det positiva är att det förhoppningsvis kommer funka bättre nu när vi snart släpper "Baam". Man lär så länge man lever.
Jag har slängt ut lite krokar här och var som börjar ge napp så det kan nog bli några gig med Elinda nu i vår redan. Superkul! Det är kitttlande när man gör en chansning som sen plötsligt ger utdelning och visar sig  leda till massor av spännande saker. Mer info om kommande konserter inom kort. Nu blir det sängen och honungste över helgen. Ser nästan fram mot att göra ingenting ett tag. Ha det bäst!

Läs hela inlägget »